Ugrás a tartalomra

Az EPAL 2017. május 1. napjával megszünteti az UIC-vel kötött csereképességről szóló megállapodását

Az európai raklappiac minősége; az emberek, a termékek és logisztikai folyamatok biztonsága elsőbbségi jogot élveznek. Éppen ezért az EPAL azonnali javasolt...
Szerkesztőség
KözzétéveAugust 10, 2017
nohozzászólás

Az európai raklappiac minősége; az emberek, a termékek és logisztikai folyamatok biztonsága elsőbbségi jogot élveznek. Éppen ezért az EPAL azonnali javasolt megoldása a következő: megszünteti az EPAL Euro raklapok UIC/EUR raklapokra történő cseréjét.

 

Az Európai Raklap Szövetség e.V. (EPAL) elnöksége 2017. február 21-én egyhangúlag úgy döntött, hogy 2017. május 1. hatállyal felmondja az EPAL és a Rail Cargo Austria AG (RCA) közötti, csereképességről szóló megállapodást.

 

2014. októberében az EPAL megegyezett az RCA-val, az UIC munkacsoportot irányító vasúttársasággal, hogy az EPAL Euro raklapok és az UIC/EUR raklapok egymással cserélhetőek.

 

Az EPAL most az EPAL Euro raklapok az UIC/EUR raklapokra való cseréjének megszüntetését javasolja. Az EPAL elnöksége ezt a lépését azzal indokolta, hogy az UIC az elmúlt években komoly hiányosságokat mutatott fel a minőségbiztosítás területén, valamint a hamis UIC/EUR raklapok Európai Unióba való importja ellen sem tudott hatékonyan fellépni.

 

A raklapfelhasználók helyzetének megkönnyítésére a 2017. február végéig elkészült UIC/EUR raklapok az átmeneti időszak végéig, azaz 2021. december 31-ig továbbra is cserélhetők.

 

Martin Leibrandt, az EPAL ügyvezetője szerint ?az EPAL nem tudja tovább garantálni, hogy az UIC/EUR raklapok megfelelnek azoknak az ipari, kereskedelmi és a logisztikai elvárásoknak, amelyeknek az EPAL Euro raklapok megfelelnek. Az EPAL raklapok és az európai raklappiac minőségét és biztonságát különösen veszélyezteti a hamis UIC/EUR raklapok ellenőrizhetetlen importja. Az EPAL által végzett kutatások szerint több mint négy millió hamis UIC/EUR raklap érkezett eddig az Európai Unió területére Ukrajnából, és ez a szám folyamatosan nő. A kelet-európai országokban történik az UIC/EUR raklaphamisítások nagy része, mivel a vámhatóságok és az ügyvédek együttműködésének köszönhetően az EPAL Euro raklapok hamisítása kockázatosabbá vált. Az EPAL felelősséget vállal az EPAL Euro raklap és az európai raklappiac minőségéért és biztonságáért. Az ipar, a kereskedelem és a logisztikai terület számíthat ránk.?

 

Véleményed van?

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.