A CSR Hungary díjátadón két díjjal is gazdagodott Waberer's-Szemerey

A vállalat a pályázaton való részvételével arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy egy hazai vállalatnál hogyan lehet a társadalmi felelősségvállalás a működés minden szintjének meghatározó eleme. A rangos díjaknak köszönhetően a Waberer's-Szemerey mostantól 2 éven át használhatja a CSR Hungary önkéntes védjegyet.

Bár a jövőben a teherszállító gépjárműveknél is elsősorban az elektromos meghajtásé lesz a főszerep, a technológiának még sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy képes legyen a piaci igények kiszolgálására. Ennek ellenére manapság is számos lehetősége van egy közúti teherszállításban érdekelt vállalatnak arra, hogy környezeti hatásait mérsékelje. Ehhez azonban a fenntarthatósággal kapcsolatos intézkedéseket stratégiai szinten kell kezelni, és a CSR Hungary zsűrije az értékelésében ezt az aspektust emelte ki a "Környezet - Zöld kiválóság" kategória nyerteseinek kihirdetésekor a Waberer's-Szemerey esetében is.

A fenntarthatóság mellett ugyanakkor a Waberer's-Szemerey a CSR Hungary-n való részvételével arra is fel kívánta hívni a figyelmet, hogy a hatóságokkal való együttműködés túlmutathat az előírásoknak való megfelelőségen. A Katasztrófavédelem 2012 óta a Waberer's-Szemerey partnere, amely közös munka többek között magába foglalja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság különleges mentési feladatokra szakosodott Bükk Mentőcsoportját. A CSR Hungary ?Közös ügyek - Közös felelősség? kategóriában ezért a projektért vehette át az elismerést a vállalat.

-Büszkék vagyunk a Katasztrófavédelemmel közös munkánkra és a Bükki Mentőcsoportra.A szállítójárművek biztosítása, a mentési munkálatokban résztvevők és a rászorulók ellátása, valamint az egyéb dologi hozzájárulások mellett munkatársaink és vezetőségünk személyesen is részt vesznek a krízishelyzetek kezelésében, ezért úgy vélem, együttműködésünk jó példája annak, hogyan hasznosítható a lehető legjobb célokra egy nagyvállalat kapacitása és egy külső szervezet, hatóság szakmai tudása - mondta Barna Zsolt, a Waberer's-Szemerey ügyvezető igazgatója.

A CSR Hungary önkéntes védjegyet mostantól 2 éven át használhatja a Waberer's-Szemerey.

Összeállította: Kalmár Nárcisz

yes