Ugrás a tartalomra

Nyomdász alkotóház Vecsésen

A nyomdász hagyományőrzés és szakmaiság jegyében nyitotta meg kapuit a Nyomdagaléria interaktív alkotóház Vecsésen.
Szerkesztőség
KözzétéveSeptember 19, 2017
nohozzászólás

Művészi múlt

Találó a galéria kifejezés, mert zömmel olyan ma már páratlannak mondható nyomdai relikviákkal találkozhat a látogató a kiállítás helyiségeiben, amelyek egykor az ólom világát képviselő klasszikus nyomdászatban voltak használatosak. Zömmel a 20. század nyomdászatáról van szó, de a gyűjtemény az 1800-as évek végétől az 1970-es évek végéig mutatja be a nyomdászmesterséget átfogó technológiai fázisokat, a nyomdai betűöntéstől a kézi szedésen, reprográfiai fényképezésen és a magasnyomó klisékészítésen keresztül a magas- és litográfiai nyomtatáson át a könyvkötészetig. Mindemellett találkozhatunk rézkarccal, linó- és rézmetszet-nyomtatással, amelyet részleteiben már csak művészek használnak alkotásaik során.

Aki most tanult meg olvasni, vagy aki még a betűk bűvöletében él - annak meg pláne - mindenképpen meg kell néznie az interaktív Nyomdagalériát!

A Nyomdagalériában a vecsési Káposztafeszt ideje alatt szeptember 23?24.-én, 10-18 óra között ingyenes tárlatvezetés lesz kétóránként az idelátogató gyerekek és felnőttek részére.

Kapcsolat:
Cím: Vecsés, Vértesi Nándor u. 9. (Vecsési Kultúrház)
E-mail:
nyomdagaleria@gmail.com
Telefon: 06 (1) 331-1107
Internet: https://www.facebook.com/nyomdagaleria/

 

Véleményed van?

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.