Óriási siker lett a Waberer's és a Volvo első webrealityje

Összesen mintegy 120 ezer megtekintéssel, epizódonként pedig átlagosan mintegy 24 ezer néző kísérte figyelemmel a Waberer’s és a Volvo első, „Sofőrélet a fedélzeten” című webrealityjét, amely testközelből mutatta be a kamionosok mindennapjait Európa útjain.

A mini sorozat többek között választ adott arra, mi mindent tud egy modern kamion, milyen kihívásokkal szembesülnek a sofőrök a munkájuk során, és mitől lesz igazán jó és eredményes egy pilóta. A sorozatból a rajongók kérésére most félórás összefoglaló is készült.

A Waberer’s és a Volvo Hungária novemberben futó közös websorozatának főszereplői hús-vér kamionosok. Tóth Péter, a Waberer’s fiatal sofőrje és Fáczán Gergely, a Volvo Hungária értékesítője, tesztpilótája egy 460 lóerős Volvo FH járművel vágtak neki Európának. Az ötnapos út során a Waberer’s budapesti telephelyéről Ausztrián, Németországon és Franciaországon keresztül egészen Belgiumig, hazafelé pedig Csehország és Szlovákia érintésével összesen több ezer kilométert tettek meg, miközben valós fuvarokat teljesítettek.

Az okostelefonnal, dokumentarista stílusban felvett realityben számos érdekességet hallhattunk a hivatásos sofőrök életéről és persze a járművekről. Megtudhattuk, mennyire tágas és mi minden fér el a közhiedelem szerint szűkösnek hitt sofőrfülkében. Hallhattunk arról, miből áll egy pilóta mindennapi munkája, és hogy miként működnek együtt a fuvarszervezőkkel. Kiderült az is, mit tud, és hogyan működik egy Volvo kamion. A járműbe beépített sofőrsegítő rendszerek helyes használata például alapvető fontosságú az üzemanyag megtakarítás szempontjából. A gazdaságos vezetés ugyanis - a balesetmentes vezetéstechnika és a határidők betartása mellett - kifejezetten fontos mutatója egy sofőr eredményességének, hiszen az üzemanyag díja az üzemeltetési költség több mint egyharmadára rúg.

Péter és Gergely beszélgettek a szállítási határidők és a pihenőidő betartásának nehézségeiről is. Németország kamionos körökben „híres” forgalmi dugói például gyakran okozhatnak ilyen jellegű problémát a pilótáknak. A Waberer’s diszpécserei által biztosított élő támogatás ilyenkor nagyban segíti az alternatív útvonalak kiválasztását, így a szabályos működést és a pontos szállítást.

A webreality epizódjai a Waberer?s Facebook oldalán, valamint YouTube csatornáján:

https://www.facebook.com/waberersofficial/videos/
https://www.youtube.com/channel/UC5TdmJdDI-6NCwYVuRxB9oQ/videos

yes