Ugrás a tartalomra

Partnertalálkozó az STI Petőfi Nyomdánál

Tudta Ön? Az 1974-ben Rubik Ernő által feltalált Rubik-kockához anno a Petőfi nyomda gyártotta a színes matricákat, és ez csak egy a sok kuriózum közül, melyek mellett a 2017-es beruházások kedvező hatásairól is szó esett azon a partnertalálkozón, amit az STI Petőfi Nyomda Kft. az ősszel rendezett Kecskeméten. Az eseményen több mint 120 vevőjét látta vendégül a társaság.
Szerkesztőség
KözzétéveJanuary 12, 2018
nohozzászólás

Az STI Pető?  Nyomda Kft. 30000 tonna hajtogatott kartondobozt és 10 millió négyzetméter öntapadó címkét gyárt évente, miközben a megrendelések száma folyamatosan emelkedik. A vállalat 2017-ben 1,5 milliárd forintos beruházással növelte kapacitását és termelési hatékonyságát. Az új gépek, a Heidelberg Speedmaster XL nyomógép és a Bobst Expertcut stancgép a legkorszerűbb, ipari termelésre használt berendezések közé tartoznak.


Fábián Endre

A délelőtti szakmai programot Andrea Wildies és Fábián Endre ügyvezető igazgatók nyitották meg, a vendégeket Kolozsvári György értékesítési igazgató köszöntötte. ? A gépi beruházást ezúttal a technológiai fejlődés mellett a kapacitásbővítés is ösztönözte. Az elmúlt időszakban a megrendelések folyamatos növekedése mellett nem tudtuk kellően optimalizálni a kapacitásokat. A mostani beruházásokkal a teljes kapacitás kiegyenlített lesz, így a megnövekedett igényeket is rövid, hatékony átfutási idővel tudjuk teljesíteni ? mondta Kolozsvári György.

Tóth Zoltán, az STI Pető?  Nyomda Kft. termékfejlesztési csoportvezetője a csomagolástechnika rejtelmeibe vezette be az egybegyűlteket, illetve számos, a csoport által díjnyertes csomagolást is bemutatott. Ezek között az egyik leglátványosabb a L?Oreal Paris kozmetikaiszer-gyártó cégnek készült úgynevezett 3D-s adventi kalendárium volt. ? Nálunk a megrendelési folyamat része a magas szintű terméktervezés és -fejlesztés. Fontosnak tartjuk, hogy partnereink igényeire mindig gyorsan és rugalmasan reagáljunk, és mindezt a legjobb minőségben tegyük. Ez az, ami a leginkább kiemel minket a versenytársaink közül ? mondta Tóth Zoltán.

Végezetül egy érdekes termékfejlesztés kulisszatitkait is megtudhattuk. Nemrégiben a Jacobs Douwe Egberts bevezetett egy olyan újítást, aminek eredménye: az alumínium kávékapszula, amely bár sérülékenyebb, mint a műanyagból készült, de számos előnyös tulajdonsággal bír, így amely csomagolás eddig megfelelt a műanyag kapszuláknak, az az alumínium esetén egy teljesen új koncepciót igényelt. ? A csomagolás fejlesztése másféléves intervallumot ölelt fel, és annyira jól sikerült, hogy Európa egyik legrangosabb csomagolási versenyén, a Pro Carton Excellence Awards-on élelmiszer kategóriában nagydíjjal jutalmazták ? emelte ki Tóth Zoltán.


Kattintson ide a galéria megtekintéséhez!

A szakmai előadásokból kiderült többek között, hogy mi az ipar 4.0, és hogy milyen kihívásokat, lehetőségeket kínál a Heidelberg és a Bobst cégek szemszögéből. A délutáni gyárlátogatás alkalmával a vendégek betekinthettek az öntapadó címkék, hajtogatott kartondobozok és hullámkarton dobozok gyártásának folyamatába.

A partnerek pozitív visszajelzései, a növekvő megrendelések mellett a hazai és nemzetközi csomagolási versenyeken elért eredmények további bizonyítékai a kecskeméti cég szakmai kvalitásának és innovációs képességének.

Véleményed van?

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.