fbpx

Automotive Hungary szakkiállítás

Írta: Szerkesztőség - 2018 október 16.

A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. az Automotive Hungary szakkiállítás keretében mutatta be új termékportfólióját

A jövő igényeinek megfelelő hatékonyság, teljesítmény és tartósság

  • A termékfejlesztések már most megfelelnek az olyan jövőbeni technológiák követelményeinek, mint az önvezetés és a csatlakoztathatóság, emellett jelentős mértékben növelik a hatékonyságot
  • Az új, nagy teljesítményű haszongépjárművek számára tervezett HDS generátorplatform premierje
  • Első önálló megjelenés az Automotive Hungary-n (2018. október 17-19., Budapest) a miskolci gyár legújabb termékeivel

A miskolci gyár, a globális autóipari beszállító SEG Automotive legnagyobb európai gyártóegysége legújabb termékportfóliójával mutatkozott be az Automotive Hungary kiállításon, Budapesten. A szakkiállítás keretében azokra a termékekre fókuszált, melyeket a miskolci telephelyen fognak gyártani, és ezáltal biztosítják a magyar gyár jövőjét. A cég kiállítja az első BRM-hajtású járművet is.

Az SEG Automotive egyet jelent a megbízható, üzemanyag-takarékos indítómotorokkal és generátorokkal.  Az Automotive Hungary-n a globálisan működő beszállító magyar telephelye bemutatja legújabb termékgenerációját, mely kombinálja a kiváló teljesítményt és a továbbfejlesztett hatékonyságot.

Premier: Nagy Igénybevételre Tervezett, Második Generációs (HDS) generátor platform 

HDS generátor – teljesítményadatok áttekintése
Élettartam:
800 000 – 2 millió km, Long-Life funkcióval

Teljesítmény: méretezhető 4,5 kW-ig
Hatásfok: átlagosan akár 80%, a csúcsértékek ennél jóval magasabbak is lehetnek
Hőállóság: 130 °C-ig modern, tokozott motorterekhez

 

Az új termékek közül kiemelendő a HDS generátorplatform, melyet speciálisan a jövő járműgenerációi és technológiái – pl. önvezetés – szigorúbb követelményeire alakítottak ki. A HDS generátor esetében nemcsak a fejlesztésében vettek részt a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. mérnökei, hanem gyártását is a miskolci telephelyen is tervezik.

A terméket még nagyobb tartósság és hatékonyság jellemzi, jelentős teljesítménynövekedéssel kombinálva; hét teljesítményosztállyal és két feszültségszinttel rendelkezik. Az intenzív kutatásoknak és a helyszíni kísérleteknek köszönhetően a hőmérséklettűrésben is jelentős fejlesztést értünk el. A HDS a nagyon sikeres HD generátor-termékcsalád utódja, mely kiemelkedő minőségével több mint 15 éve formálja a haszongépjármű-piacot. A HDS pontosan az adott alkalmazásra alakítható, és olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hosszú élettartam, terepjáró-alkalmazás, korrózióvédelem. Az SEG Automotive, mely hatékonyság tekintetében eleve a kategória legjobbja, új sztenderdeket állít fel a generátorok teljesítménye vonatkozásában. A HDS generátorok a vezető OEM-ek (járműgyárak) számára 2019-től kerülnek sorozatgyártásba.

A teljesítmény és a hatásfok tekintetében nincsenek kompromisszumok

A Starters E-Components Generators Automotive Hungary további kiemelt termékei szintén kombinálják az üzemanyag-megtakarítást és a maximális megbízhatóságot és teljesítményt.

EVO 1.2 Generátor

Az SEG Automotive bemutatja a BL6 EVO1.2 generátormodelljét, ami a Baseline család új tagja.

Ezek a generátorok jelentősen növelt hatásfokkal rendelkeznek, így csökkentik a gépjármű üzemanyag-fogyasztását, ezáltal csökkentik a CO2-kibocsátást is. Ezt az innovációt a fejlett tekercselési technológiánk és az alkalmazott elektronikai megoldások teszik lehetővé. A kedvező környezeti hatások mellett a termékcsalád kiegészíthető zajcsökkentési opcióval, mely növeli a komfortérzetet a gépjárműben.

Ez a projekt szorosan kapcsolódik a miskolci gyáregységhez, mivel mind a termék és a technológiai fejlesztés terén aktívan együttműködtünk a németországi központtal. Ennek következtében a BL6 EVO 1.2 generátorok világpiaci bevezetése a Miskolci gyárból indul 2019-ben, ezáltal hozzájárul a Magyarországi telephely további sikeres működéséhez, fejlődéséhez.

 

HXF95 Starter

Az indítómotorok termékkörében a HX(F)-95 nagy teljesítményű indítómotort mutatjuk be. Maximális teljesítménnyel, élettartammal és lenyűgöző teljesítmény–súly-aránnyal, ezek az indítómotorok 12 V és 24 V-os járművekhez egyaránt elérhetőek.

A HXF-95 2G új generációs nagy teljesítményű indítómotorok gyártása 2019-ben kezdődik Miskolcon. Ez az új kialakítás kifinomult mechanikus kapcsolódást és még nagyobb tartósságot biztosít.

 

SC70 UQ Starter

A szigorúbb CO2-szabályozás a start-stop technológia szilárd piaci növekedését tovább fokozza. Globálisan nézve 2 jelenleg gyártott autóból egyben start-stop rendszer van. Az SC70 könnyű és kompakt önindító mind automata mind manuális váltóval rendelkező autóba beépíthető. A mi start-stop indítómotorunkat úgy alakították ki, hogy mind dízel-, mind benzinmotorok számára fokozott indulási dinamikát kínál, ezáltal biztosítja az egyformán jó teljesítményt bármilyen applikációs környezetben, és a kb. 8%-os üzemanyag- és CO2-kibocsátás megtakarítást valós körülmények között.

A sikeres SC70-es termékcsalád egy ultra csöndes opcióval bővül, köszönhetően a zaj- és terheléscsillapításnak. Az önindító támogatja a „Change-of-Mind” újbóli motorindítási funkciót tovább növelve a vezetési kényelmet.

Az Ultra Quiet önindító termelését Európában Miskolcon vezetik be először 2018 végén.

 

BRM – Boost Recuperation Machine

Arra a kérdésre, hogy hogyan oldható meg a belső égésű motorok hibridizációja egyszerű és költséghatékony módon a CO2-kibocsátás jelentős csökkentése érdekében, a válasz a vállalatunk által kifejlesztett BRM (Boost Recuperation Machine), amely minimális költséggel képes a hagyományos belső égésű motort hibriddé alakítani: a BRM-t egyszerűen a hagyományos 12 voltos generátor helyére kell beépíteni. Mivel a BRM 48 voltos áramkörön működik, nincs szükség magas feszültség elleni komplex és költséges védelemre vagy kábelkötegekre.

A hagyományos generátor BRM-re történő cseréje jelentős előnyökkel jár: a fékezési és motorfék az üzemben visszanyert energiát a rendszer tárolja, és ha többletteljesítményre van szükség, a tárolt energiát villanymotorként működve rendelkezésre bocsátja, növeli a belső égésű motor erejét, vagy lehető teszi a tisztán elektromos módban, kis sebességgel történő haladást. A jármű emellett ún. vitorlázó (coasting) üzemmódra is válthat, és a belső égésű motort lekapcsolva haladhat 100 km/h feletti sebesség esetén. Végül a BRM rendkívül kifinomult start-stop működést is lehetővé tesz (komfort start mód). Ennek eredményeként a BRM jelentős fogyasztás- és CO2 kibocsátás-csökkentést eredményez, amely akár 15%-ot is elérhet valós vezetési körülmények között. Ugyanakkor egy hatékony, 48 volt feszültségű áramkörön keresztül megbízható energiaforrást biztosít olyan nagyteljesítményű fogyasztók részére, mint az elektronikus fékrásegítő vagy borulásgátló. Ezzel könnyebbé és szórakoztatóbbá teszi a vezetést!

A BRM alkalmazásával emellett kisebb városi közlekedési eszközök, robogók, motorok, riksák teljesen elektromos és ezáltal kibocsátásmentes működése is megoldható. A BRM ezzel további jelentős mértékben járul hozzá a városok légszennyezettségének csökkentéséhez.

A miskolci telephely fejlesztési központja is részt vesz a BRM kifejlesztésében.

Az iparági vezető Automotive Hungary premiert ünnepel
Az SEG Automotive több mint egy évtizede képviseli az innovációt a járműiparban, a személyautók és a haszongépjárművek terén is – az indítómotoroktól és generátoroktól a start-stop rendszereken át a „lágy” (mild) hibrid rendszerekig.  Az SG (Starter Motors & Generators), a Bosch korábbi üzletága, mely az új tulajdonossal 2018. január 1. óta van jelen a piacon, Magyarországon pedig  Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. néven működik. Most először jelent meg saját standdal az Automotive Hungary (2018. október 17-19., Hungexpo) szakkiállításon.

A stand elhelyezkedése – Miskolc város standja mellett közvetlenül, az Észak-Magyarországi Autóipari Klaszter és Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szomszédságában – remekül tükrözte a vállalat elköteleződését és remek, jól megalapozott kapcsolatát partnereivel.

Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft.
3526 Miskolc
Robert Bosch Park 3.
+36 46 847 – 000
[email protected]