fbpx

Erősebb, mint gondolná

Írta: Szerkesztőség - 2018 július 31.

A piacon egyedülálló, költséghatékony raklapmegoldást kínál a DS Smith

A DS Smith mindig új megoldásokon dolgozó csomagolási stratégái ezúttal a raklapok több mint fél évszázados koncepciójának adtak teljesen új értelmet. A DS Smith PaPillOn termékcsaládhoz tartozó paletta, raklapfedő és konténer újrahasznosított papírból készül, a szabadalmaztatott gyártási technológiának köszönhetően különösen erős, strapabíró kivitelben. Mindezt ötvözve a papír minden előnyével: a paletta súlya például alig fele a hagyományos, fából készült raklap súlyának, miközben tiszta és környezetbarát is. Kialakítása mindenben megfelel az EUR raklapnak, de mérete és formája akár egyedi üzleti igényekre is szabható.

a PaPillOn franciául pillangót jelent, ami mindent elárul a termékcsalád előnyeiről. A „Pa” a papíralapú megoldásra utal, a „Pill” az erős pilléreket jelképezi, az „On” pedig a kivételesen könnyű megoldást. A termékcsalád másik nagy előnye a hagyományos fából készült raklapokkal szemben, hogy raktározásuknál nem telepszik meg rajtuk a penész és a mikroorganizmusok, ennek köszönhetően nem igényelnek hőkezelést. De a tisztaság itt még nem ér véget: a papírból készült raklap nem porzik, nem forgácsolódik szét – ebben is teljesen újat kínál.

Tesztelt strapabírás és biztonság

A DSS PaPillOn Pallet néven elérhető raklap akár 1000 kilogrammal is megterhelhető. Súlya a felét sem éri el a fából készült raklapnak, mégis ugyanolyan strapabíró. Az újrahasznosított papírból készült, páratlanul erős raklap 500-1000 kg-os terheléssel, automatizált csomagolósoron, polcrendszereken tesztelve, targoncás mozgatás közben is tökéletesen teljesített. A DS Smith PaPillOn raklapok EUR szabvány szerinti méretüknek köszönhetően teljesen kompatibilisek a villás emelőkkel, kézi raklapemelőkkel és görgősorokkal is. Elemeit speciális hidegragasztással rögzítik egymáshoz, így nem kell tartani a kiálló rögzítő elemektől. Nincsenek szálkák, nincsenek kiálló szegek és kapcsok, így nincsenek sérülések sem.

„Törhetetlen” raklapfedő

A DSS PaPillOn Top Deck raklapfedő kialakításának köszönhetően rendkívül erős és tartós. A DSS PaPillOn Top Deck raklapfedővel védett termékeket a rögzítő pántok szállítás közben és a raktározás során sem sértik meg, a raklapfedő pedig az összes gépi vagy kézi pántoló eszközzel sérülés nélkül pántolható. Megvédi termékeit akkor is, amikor azokat egymásra rakatolja.

Méretre alakítható konténer

A DSS PaPillOn Container optimális megoldás egyirányú vagy visszaforgó szállítási folyamatokhoz is. Kialakítása a DS Smith PaPillOn profilon alapul, így méretében és felépítésében is az üzleti igényekre szabható. A konténerek rugalmasak és összecsukhatók, ezért kis helyet foglalnak el a raktározás, valamint a visszaszállítás során.

Ideje váltani!A DS Smith PaPillOn termékcsalád segítségével a súly alapján számolt szállítási költségek és környezetvédelmi adók terén is megtakarítást érhet el, nem beszélve sokrétű felhasználhatóságáról, széleskörű kompatibilitásáról, vagy akár egyedi igényekhez alakíthatóságáról. Érdemes próbára tenni!

DS Smith Packaging Hungary Kft

http://www.dssmith.com/papillon

telefon: +36 (30) 5045801

e-mail: [email protected]