fbpx

Fenntartható szállítmányozás

Írta: Kalmár Nárcisz - 2019 július 05.

A GEFCO-csoport 30 éves tapasztalattal rendelkezik az újrafelhasználható csomagolási megoldások terén. Ilyen csomagolásokat alkalmazva szállít alkatrészeket jelentős gépjármű- és légijármű-gyártók számára. A Csoport naponta körülbelül 130 ezer konténernyi csomagot dolgoz fel 26 újrahasznosítható csomagoláskezelő központjában Európa-szerte, így biztosítva a fenntarthatóságot mintegy 2 ezer felhasználója számára.

A GEFCO környezetbarát megoldásai révén kevesebb eldobható csomagolás kerül piacra és kevesebb teherautó az utakra, mivel a legtöbb konténer összehajtható, ezáltal nő a kamionok rakodási kapacitása. Mindezek mellett minden megsérült csomagolóanyag 100%-ban újrahasznosítható.

Komplett csomagolás menedzsment az ellátási lánc minden szintjén

A mai, gyors ütemben fejlődő üzleti környezetben sok gyártó hatékonyabbnak tartja kiszervezni a csomagkezelést, és inkább a fő üzleti tevékenységére összpontosít. A GEFCO 2014 óta egy vezető autóipari szereplő megbízásából irányítja annak újrahasznosítható, összecsukható csomagolásokra épülő ellátási láncát, a cég összes gyárában és annak elsőszámú beszállítói számára világszerte. A közelmúltban pedig egy vezető légiközlekedési vállalat szerződött a GEFCO-val azért, hogy segítse újrahasznosítható csomagolásai révén a cég fenntarthatóbb ellátási láncra való átállását.

Az újrahasznosítható csomagolási kínálatunk célja, hogy megóvjuk ügyfeleink termékeit, miközben optimalizáljuk a teherautók rakodási kapacitását, a gyártósorokat és a raktári tárolást. Mivel ügyfeleink egyre erősebb piaci versennyel szembesülnek, lehetővé tesszük számukra, hogy hatékonyabbá tegyék a bejövő ellátási láncaikat, és ezáltal jelentősen növeljék bevételüket – nyilatkozott Sébastien Roger, a GEFCO újrahasznosítható csomagolóanyag-megoldásokért felelős vezetője.

Okos szoftverek és képzett auditorok az optimalizált csomaglogisztikáért

A GEFCO csomagoláskezelésben szerzett egyedülálló tapasztalata mellett a gyártók szintén profitálhatnak a cég képzett auditorainak szakértelméből, akik révén a vállalatok visszajelzést kaphatnak ellátási láncuk működéséről és optimalizálásának lehetőségeiről. A GEFCO auditorainak Európa-szerte kiterjedt hálózata személyre szabott képzést is nyújt a felhasználóknak, hogy segítse őket a csomagoláskezelés valamennyi lépésének szakszerű felügyeletében, beleértve a megrendelést, a szállítás lefoglalását, a nyomon követést és a számlázást is.

Az ellátási lánc működésének további optimalizációjáért a GEFCO kifejlesztette a NETBOX-ot, egy kifejezetten a konténerek mozgásának követésére létrehozott informatikai rendszert. A rendszerben tárolt adatok alapján a konténer helye és mozgása az igényeknek megfelelően bármikor módosítható, intelligens, rugalmas megoldásokat kínálva az ügyfeleknek. Ez a biztonságos előrejelző szoftver jelentős megtakarításokat eredményez az egész ellátási láncban egy fenntarthatóbb szállítási modell érdekében.

Meggyőződésem, hogy a GEFCO újrahasznosítható csomagolási megoldásai egyedülálló értéket képviselnek a piacon az olyan gyártók számára, akik okos megoldásokat keresnek, hogy ellátási láncukat zöldebbé tegyék. Számukra globális hálózatunk és páratlan szakértelmünk a komplex multimodális megoldások terén új korszakot nyithat – tette hozzá Sébastien Roger.