fbpx

Középpontban az 5G!

Írta: Csomor Zsolt - 2019 június 08.

A Deutsche Messe AG egy újabb “kvantumugrásával” – a mobil adatforgalom felé – erősíti vezető pozícióját, mint a jövő technológiájának kulcsfontosságú platformja a világon elsőként teljes 5G lefedettséggel.

Az 5G Aréna az idei HANNOVER MESSE-én csak a kezdete volt. A “Smart Venue” (okos helyszín) projektjével a Deutsche Messe 5G iránti elkötelezettségét egy teljesen új szintre emeli. A vállalat célja az új 5G szabvány mielőbbi kiterjesztése az összes kiállítási csarnokában és szabadtéri helyszínein.

Állandó 5G hozzáférésével a hannoveri vásárközpont képes lesz az 5G alapú applikációk azonnali tesztelésére, az innovációk bemutatására a szektor számos ágazatából, beleértve az ipari gyártást, a mobilitást, a logisztikát, a Smart City technológiát és az egészségügyet is.

Az 5G az üzleti világ és a társadalom folyamatos digitalizációjának kulcsfontosságú technológiája, hiszen csak az 5G segítségével válhat a fogyasztói internet ipari internetté, mondta Dr. Jochen Köckler, a Deutsche Messe AG igazgatótanácsának elnöke. Ahhoz, hogy az okos gépeket sikeresen integrálni lehessen az intelligens gyártásba, az önjáró autók fejlesztésébe, a vertikális logisztikába, az okos gazdálkodásba vagy sok más ágazatba, elengedhetetlenül szükséges a rádióalapú mobil gigabites internet. Ennek okán született meg a döntés a vásárközpont fejlesztéséről, így téve azt a jövő trendjeinek kulcsfontosságú platformjává, ahol a látogatók megismerhetik a munkahelyi- és közéletünket alakító változásokat.

Az 5G javítja a konnektivitást, csökkenti a késleltetést, ezáltal lehetővé téve rendkívül nagy adatintenzitású IoT applikációk alkalmazását. Ilyenek például az Ipar 4.0 és forgalomirányítási rendszerek mellett az új hulladék-ártalmatlanítási rendszerek, az egészségügy, a távorvoslás és a műtéti robotika, hogy csak néhányat említsünk.

E folyamat első szakaszában a Deutsche Messe egy egyedülálló városi infrastruktúra rendszert épít ki, amely egy nyilvános és egy saját, privát 5G hálózatot foglal magában. A hálózat egy 100 hektáros területet ölel majd fel, beleértve több mint 30 kiállítói csarnokot, mintegy 10 kilométernyi tranzitútvonalat és több ezer parkolóhelyet.