fbpx

Negyedszázados sikertörténet

Írta: Szerkesztőség - 2017 október 13.

A Jungheinrich szeptember 14-én több, mint 300 ügyfelével közösen ünnepelte 25 esztendős jubileumát a biatorbágyi Vendel Parkban található képviseleten. Az évforduló egy másik fontos eseményhez is kapcsolódik: az idei évben 500 m2 új raktárterülettel, 500 m2 bemutatóteremmel, valamint 4 új oktatóteremmel bővült a magyarországi telephely.

A társasági szerződés aláírásával 1992-ben megalakult a Jungheinrich Hungária Kft., egyike az első, a vasfüggöny lebontása után, Közép-Kelet-Európában létesített Jungheinrich-leányvállalatoknak. A cég ma már a hazai piacvezető vállalkozása, egyúttal felkészült partner az üzemen belüli logisztika valamennyi kérdésének megoldásában.

Dr. Lars Brzoska, Horváth Zoltán, Christian Ehrlach

Az 1992-ben aláirt és a cégbírósághoz benyújtott társasági szerződéssel a vállalat megnyitotta a forgalmazás területén Közép-Kelet-Európa kapuját. Ma a Jungheinrich Hungária Kft. a hamburgi székhelyű, és globálisan tevékenykedő Jungheinrich AG kiemelkedően fontos leányvállalata. A budapesti székhelyű társaság gyors növekedésnek indult. A munkatársak száma az egykori 5 főről mára már közel 150-re emelkedett. Csupán a szerviztechnikusok száma több mint 50 fő, amivel a Jungheinrich ma Magyarországon, a villástargonca-szerviz területén az egyik legjobb lefedettséget biztosítja.

A Jungheinrich vitathatatlanul az élen jár a lítiumion akkumulátorokkal működő anyagmozgató gépek piacán. Aki jelenleg raktárában energiahatékony megoldásokat szeretne, nem kerülheti ki a Jungheinrichet. – nyilatkozta Dr. Lars Brzoska.

A Li-ion akkumulátorok használata esetén a Jungheinrich 5 év ingyenes garanciát biztosít saját gyártású akkumulátoraira. Amennyiben az akkumulátor kapacitása a garancia időtartamán belül a névleges kapacitás 65 százaléka alá csökken, a Jungheinrich díjmentesen megjavítja vagy kicseréli azt. A garanciális szervizszolgáltatást a Jungheinrich szervizcsapata végzi. A hamburgi intralogisztikai nagyvállalat ezzel is szeretné hangsúlyozni vezető szerepét a Li-ion akkumulátorok alkalmazásának területén. Jelenleg a piacon a Jungheinrich az egyetlen olyan szolgáltató az üzemen belüli logisztikai ágazatban, amely nemcsak anyagmozgatógépeket, hanem a hozzájuk megfelelő töltőrendszereket, valamint akkumulátorokat is házon belül fejleszti és gyártja.

Az új épületrészt a szeptember 14-i szakmai napon Dr. Lars Brzoska, a Jungheinrich konszern igazgatótanácsának értékesítésért és marketingért felelős tagja adta át ünnepélyes keretek között. A ceremónia előtt a vállalat szakemberi mutatták be a Jungheinrich innovációit, és bizonyították, hogy a vállalat felkészült az Ipar 4.0 kihívásaira. A szakmai előadások után – melyeken a Jungheinrich vendégei megismerhették a jövő raktárát automata targoncákkal, a Li-ion technológia használatának előnyeit és a biztonságos üzemeltetés eszközeit – az új raktárépületben élőben is kipróbálhatták, megtekinthették a Jungheinrich innovatív targoncáit és megoldásait.

Horváth Zoltán, a Jungheinrich Hungária Kft. ügyvezetője és a Jungheinrich egyik első munkatársa a következő szavakkal zárta rendezvényt: A jövőben továbbra is az elmúlt huszonöt év sikeres útját szeretnénk járni.

Összeállította: Kalmár Nárcisz