fbpx

PHARM Connect Kongresszus 2018

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 03.

A PHARM Connect Kongresszus idén nyolcadik alkalommal hozta egy tető alá a gyógyszer- és biotechnológiai szektor meghatározó szereplőit, hogy felvonultassa az iparág jövőbe mutató technológiai megoldásait, és körvonalazza a Közép- és Kelet-Európát érintő legfontosabb irányokat, kihívásokat és tendenciákat.

Hogyan fordítsuk le a tudományt az üzlet nyelvére?

A két napos kongresszus és networking rendezvény előadásaival naprakész információkkal látta el az ide érkező vállalatok képviselőit, hiszen a prezentációk kitértek az iparági kutatások tudományos-üzleti eredményeinek vizsgálatára a tervezéstől a termelésig. Előadott többek között Christopher Hunley, a gödöllői GSK Biologicals ügyvezető igazgatója és Sallai Judit, technológiai transzfer projektvezető, akik az új készítmények termékbevezetésének kihívásait osztották meg. Marek Cichocki, a lengyel Polpharma operatív kutatásokért és fejlesztésért felelős vezetője, a 3D nyomtatási technológia térnyerését hozta közelebb a közönséghez konkrét példákon keresztül. Vladimír Král, a prágai Kémia Technológiai Intézet és a BIOVEC Intézet professzora napjaink leginnovatívabb gyógyszeradagolási rendszereit vette górcső alá. Massimo Bresciani, az osztrák Gyógyszergyártási Kutatóközpont (RCPE)üzletfejlesztésért és tudományos kutatásokért felelős ügyvezetője pedig a termékfejlesztés és folyamatos gyártás stratégiáiról tartott teltházas előadást. Ezen felül számos laboratóriumi esettanulmány is bemutatásra került, többek között, Eugenio Filippi, a Shire plazma logisztikáért és analitikus kutatásokért felelős európai igazgatójától, valamint Farkas Évától a Xellia minőségbiztosítási igazgatójától.

Betekintés a kulisszák mögé

A kongresszus látogatóinak az inspiráló szakmai előadások és előre egyeztetett üzleti találkozók mellett lehetősége nyílt betekinteni a Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpontjának Anyag- és Környezetkémia, valamint Kognitív Idegtudomány és Pszichológia Intézetébe, és a Meditop Gyógyszeripari Kft üzemébe, ahol szilárd gyógyszerformák (tabletták, filmtabletták, kapszulák, granulátumok) helyben történő gyártását/bérgyártását, illetve csomagolását végzik. A Meditop Kft tavaly nyerte el a Kelet-Közép-Európai Gyógyszeripari Kiválósági Díjat innovatív filmbevonatának kifejlesztéséért, mellyel sikeresen és kíméletesen oldható meg lágy tabletták, hőérzékeny hatóanyagok jó minőségű bevonása azok károsodása nélkül. A pilisborosjenői, 100% magyar tulajdonban lévő vállalkozás kapui egy délutánra megnyíltak a kongresszus nemzetközi delegációja előtt, hogy a díjnyertes eljárást és a berendezést működés közben megnézhessék.


Meditop Gyógyszeripari Kft. – O’Hara FCC 75

Kiváló gyógyszeripari megoldások elismerése

Idén negyedik alkalommal jutalmazták Kelet-Közép-Európai Gyógyszeripari Kiválósági Díjjal a régió leginnovatívabb, könnyen adaptálható, költséghatékony és már megvalósult projektjeit a rendezvény keretében.

A gyógyszeripari gyártó kategóriában a szlovén Lek Pharmaceuticals nyerte el a rangos elismerést egy gyermekbarát, pillanatok alatt feloldódó antibiotikum készítmény kifejlesztéséért. A szolgáltató kategória nyertes megoldását a bolgár SoftGroup szállította, aki kis- és közepes méretű gyógyszeripari vállalkozásokra összpontosítva egyedi szerializációs és nyomkövetési megoldásokat kínál Kelet- és Közép Európa gyártói számára.

A PHARM Connect Kongresszuson 30 ország több mint 400 gyógyszeripari és biotechnológiai döntéshozója vesz részt, hogy a legelismertebb szaktekintélyektől tanuljon vagy éppen megoldást találjon szakterületének napi problémáira. A rendezvény szakmai repertoárja folyamatosan bővül, valamint a szervező – TEG The Events Group – minden évben kiemelkedő kapcsolatépítési lehetőséget kínál résztvevőinek.

http://www.pharmconnect.eu