fbpx

Vezető csomagolástechnológiai- és logisztikai szolgáltatások garmadája várja Közép-Kelet-Európa autóipari gyártóit és beszállítóit a TRANSLOG Connect Kongresszuson

Írta: Szerkesztőség - 2017 október 06.

Ehhez azonban minél alaposabban fel kell deríteni a gyártás, a raktározás, a be- és kicsomagolási folyamatok, a szállítás és az újrahasznosítás körülményeit, hogy hosszú távon tudjanak testreszabott és költségtakarékos megoldásokat kínálni a piaci szereplőknek.

Csomagolási megoldások újragondolása, mint a költséghatékonyság eszköze

Az autó- és elektronikai ipar számára kiemelten fontos, hogy a termékek vagy alkatrészek csomagolása maximálisan hatékony legyen, a logisztikai folyamat során rögzíthetőséget, halmozhatóságot és védelmet biztosítsanak, valamint az sem utolsó szempont, hogy a felhasználás helyén a lehető legminimálisabb felesleges hulladék képződjön vagy megoldott legyen az újrafeldolgozás folyamata. Mindezen felül, a megrendelők gyakran támasztanak költségcsökkentési elvárásokat is a beszállítói lánc felé, azonban a valódi értékteremtés nem mindig az aktuális csomagolóanyagok árának – és ehhez kapcsolódóan műszaki tulajdonságainak – csökkentésében rejlik, hanem sokkal inkább a létező csomagolási megoldások újragondolásában, újratervezésében és a megváltozott logisztikai szempontokhoz történő igazításban.

Csomagolási- és logisztikai szolgáltatók kiválasztása

Az autóipar az egyik legösszetettebb szektor ilyen szempontból, hiszen számtalan országból és kontinensről kell biztosítani az alkatrészek megfelelő módon- és időben való leszállítását. Összehasonlításképpen, míg egy kész autó tényleges összeszerelési költsége 5% körül mozog, logisztikai költsége akár az autó teljes költségének 10% -át is elérheti. Ráadásul a „build-to-order” koncepciók, a megnövekedett modellkeverékek és a csökkentett készletezés azt jelenti, hogy az ellátási lánc folyamatai gyors reakcióidőt és megnövekedett szakértelmet igényelnek. Ez megmagyarázza, hogy a gép- és alkatrészgyártók a folyamatos hatékonyságra összpontosítanak, ugyanakkor törekednek a költségek optimalizálására.

Piaci körkép és kapcsolódó lehetőségek

A novemberben Budapesten megrendezésre kerülő TRANSLOG Connect Kongresszus szervezői évről évre összegyűjtik azokat a meghatározó szolgáltatókat, akik a gyártási és logisztikai információkat szem előtt tartva fejlesztik ki csomagolási- és ellátási lánc megoldásainkat. Jó hírünk, hogy a globális és regionális szinten is jelentős szerepet betöltő szolgáltatókkal személyes üzleti találkozó szervezhető, egy online alkalmazás, az ún. Meeting Scheduler segítségével. Az üzleti kapcsolatok építését szolgáló eseményt megelőzően a kongresszusra regisztrált gyártó/beszállító cégek képviselői és döntéshozói részletes tájékoztató anyagot kapnak, valamint gondosan végigvezetik őket az alkalmazás egyes lépésein, így a rendezvényre már egy előre leegyeztetett találkozói listával érkezhetnek meg.

Az autóiparban érintett cégek vezetői olyan vállalatok szakértőivel egyeztethetnek időpontot és kérhetnek iparágspecifikus tanácsokat kihívásaikra, mint a Kuehne+Nagel, akinek szolgáltatási körébe tartozik például az az egyedülálló korrózió gátló megoldás, amely az olaj, a wax és a polírozás hatékony helyettesítője lehet az alkatrész csomagolás és szállítás során, vagy a Priority Freight, aki szintén az autóipari beszállítók gyakori választása, a DSV, akinek mindenre kiterjedő megoldásai lefedik a teljes menedzsment-láncot, az EKOL Logistics, akinek számos megoldása létezik az autóipar és a pótalkatrészipar számára, a VMT EcoPack, aki a műszaki- és autóalkatrészek csomagolásának elismert nemzetközi szakértője, a Ranpak, aki az újrahasznosított és papírcsomagolások széles skáláját kínálja, vagy az FP International, aki a testreszabott protektív csomagolások terén rendelkezik sok éves nemzetközi tapasztalattal.

További információkért látogasson el a rendezvény weboldalára (https://www.translogconnect.eu) vagy kérjen bővebb tájékoztatást az [email protected] címen.