Ugrás a tartalomra

Innovációk sokasága: Jungheinrich a CeMAT kiállításon

Néhány kiemelt Jungheinrich újdonság a CeMAT 2014 kiállításon:? Belsőégésű motoros targonca extrém körülményekhez? Vontatmány rendszer a hatékony...
Szerkesztőség
KözzétéveMay 29, 2014
nohozzászólás
Néhány kiemelt Jungheinrich újdonság a CeMAT 2014 kiállításon:
? Belsőégésű motoros targonca extrém körülményekhez
? Vontatmány rendszer a hatékony gyártáskiszolgálás érdekében
? Új sorozatú tolóoszlopos targonca
? Új emelőoszlop jelentősen jobb kilátással
 
Új generációs belsőégésű motoros targonca a Jungheinrichtől
A CeMAT 2014 kiállításon, a világ vezető intralogisztikai vásárán a Jungheinrich két új sorozatú belsőégésű motorral hajtott homlokvillás targoncát mutat be a nagyközönségnek. Ezek a DFG/TFG 316-320, valamint DFG/TFG 425-435 típusú hidrodinamikus meghajtású (nyomatékváltóval működő) gépek. Az új targoncák akár 3.500 kg szállítására és 7,5 méter magasságig történő emelésre is képesek. A Németországban készülő targoncák erősek és megbízhatóak, bárhol alkalmazhatóak és alacsony energiafogyasztás mellett kategóriájukban átlag feletti rakodási teljesítményre képesek. Ezek a gépek kiváló minőségű, hosszú élettartamú alkatrészekből épülnek fel, ennek köszönhetően különböző időjárási körülmények esetén is alkalmasak extrém körülmények közötti munkavégzésre. Az új targonca alapvető alkatrészei a Jungheinrich saját fejlesztései. Ide tartozik többek között az emelőoszlop, a vázszerkezet és a hátsó híd.
 
Komplett vontatmány rendszer
A Jungheinrich itt mutatja be először a nagyközönségnek teljes vontatmány rendszerét. Az újdonság többek között egy új, 5-ös sorozatú, 9 tonna vonóerővel rendelkező vontatóból és két vontatmánytípusból áll: GTP és GTE típusú vontatmány rendszerekből. A vontatmány rendszerek alkalmazása több szállítási feladat egyidejű elvégzését teszi lehetővé, egyszerűsíti a gyártási folyamatokat és ezáltal optimális forrás kihasználás mellett nagyfokú ellátási biztonságot nyújt.
 
Tolóoszlopos targonca továbbfejlesztése
Már a CeMAT 2011 kiállításon, a 2-es sorozat (ETV/ETM 214-216) bemutatásával elkezdte a Jungheinrich a tolóoszlopos targoncák termék- és innovációs offenzíváját. Ezt követte a 3-as sorozat (ETV 318) tavalyi piaci bevezetése. Az új sorozatú ETV/ETM 320-325 típusok hivatalosan a CeMAT 2014 kiállításon kerülnek bemutatásra. A gépek fő jellemzője: jelentősen kisebb energiafogyasztás magasabb rakodási teljesítmény mellett. ?Mérések bizonyítják, hogy az új generációs gép 10%-kal kisebb energiafogyasztás mellett ér el 10%-kal nagyobb teljesítményt? ? nyilatkozta Joachim Schier, a Jungheinrich tolóoszlopos targoncákért felelős portfólió menedzsere.
 
Jelentősen jobb kilátás az új emelőoszlopon keresztül
A Jungheinrich a kiállításon mutatja be új fejlesztésű emelőoszlopát. A homlokvillás targoncák esetén a látási viszonyok tovább javultak az új emelőoszlop kifejlesztésével.  A láncok és tömlők a profilok mögé kerültek, mely által az emelőszerkezet kompaktabb felépítéssel rendelkezik. A kezelőnek így olyan kilátás biztosít, amely még a Jungheinrich targoncáknál megszokott kiváló oszlop átláthatóságnál is jobb.
 
Új modul az ISM Online targoncaflotta információs rendszerhez
Hannoverben mutatja be a Jungheinrich az ISM Online rendszer legújabb verzióját. A targoncaflotta információs rendszer alkalmas arra, hogy anyagmozgató gépflottákat mérettől és komplexitástól függetlenül irányítson, elemezzen és optimalizáljon. A Jungheinrich flottamenedzsment segítségével részletes elemzést kap targoncáiról - vagy akár más gyártók anyagmozgató gépeiről is. A rendszer új eleme, a Hatékonyság modul itt kerül először bemutatásra. Az új modul segítségével pontosan elemezhető a flotta kihasználtsága, segítségével hatékonyabb üzemeltetés érhető el. A megfelelő adatok a Jungheinrich ISM Online portálon keresztül biztonságos környezetben érhetőek el. Így gyakorlatilag a világ bármely részén lehívhatóak az információk. Az ISM Online egyesíti a flotta kereskedelmi adatait, valamint az alkalmazási és ütközési adatokat is.
 
Targoncák az Európán kívüli fejlődő piacok részére
A különböző piacokon más-más igények merülnek fel az anyagmozgató gépek esetében is. Ez eredményezheti a már meglévő gépkoncepciók továbbfejlesztését, átalakítását, vagy akár teljesen új gépek fejlesztését. Így például a Jungheinrich Texasban, Houstonban működő Design központjában speciálisan az észak-amerikai piacokra alkalmas raktártechnikai gépek kerülnek fejlesztésre. A Kínában, Qingpuban működő gyárban az ázsiai piac igényeihez kialakított Jungheinrich gépek készülnek.
Az idei CeMAT kiálításon a Jungheinrich bemutatja a nemzetközi közönségnek ezeket a gépeket is, melyeket kifejezetten az Európán kívüli piacok számára fejlesztettek ki. Ilyen gép például a houstoni Design központban kifejlesztett tolóvillás targonca. Az ETR típus idén tavasztól rendelhető különböző konfigurációval az észak- és dél-amerikai piacokon, valamint Ázsia néhány országában és a Közel-Keleten. A tolóvillás targoncák ezen generációjának legfőbb jellemzője a nagyon magas maradvány teherbírás.
A kiállításon a hamburgi vállalat bemutatja a kínai gyárban készülő elektromos emelőkocsiját is, az EJR 120n típust. A gép tulajdonképpen az Európában használt EJE 120 típus testvére, melyet az ázsiai piac igényei szerint adaptáltak. A legfőbb különbség a lehajtható vezetőállás és az ehhez optimalizált kezelőkar kialakítás. Ezen kívül az EJR 120n típus rendelkezik a Jungheinrich emelőkocsik valamennyi előnyével: többek között a legújabb váltóáramú meghajtással és a fékezésnél történő energia visszatáplálással.
A Jungheinrich nemzetközi tekintetben a piacvezető vállalkozások közé tartozik anyagmozgató gépek, valamint raktári- és anyagmozgatási rendszerek területén. A Jungheinrich olyan saját termékeket előállító logisztikai szolgáltató, amely átfogó termékpalettát kínál ügyfeleinek anyagmozgató berendezésekből, raktári állványrendszerekből, ezen kívül az üzemen belüli logisztika teljes vertikumára kiterjedő szolgáltatásokat nyújt. A Jungheinrich részvényei minden német tőzsdén forgalomban vannak.
 
További információ: www.jungheinrich.hu

Véleményed van?

Korlátozott HTML

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • A webcímek és e-mail címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.