„Régi életünk új vonala...”

Így is lehet pályát kezdeni, fiatalokat inspirálni

Komoly elvárásokkal érkezett a PPDexpo kiállításra a nyomdaipar kiszolgálásából ismert PRSC Bt. Fiatal kollégáinak köszönhetően új területet kezdett ízlelgetni az utóbbi időben a vállalkozás, a nagyközönség előtti bemutatkozásra pedig most értek meg az ötletek.

Lézertechnológia, fotográfi a és design

Wágner Flóra és Tóth Balázs keze nyoma a kiállítási standon, a csapat megjelenésén és most már tevékenységük csapásirányán is meglátszik. A lézertechnológiával készült háttér, a standot díszítő fotográfiák, festmények, grafikák mind a két tehetséges fiatal kreativitását dicsérik, amire nemcsak Iváncsics Péter ügyvezető figyelt fel. A kiállítás idején dekoratőrök, belső építészek, designerek fordultak meg a standon, akik nemhogy nem hagyták szó nélkül a látottakat, hanem együttműködési ajánlatokat is tettek a fiatal tehetségeknek.


Szemlélet- vagy generációváltás

A hazai családi vállalkozások jelentős része generációváltás előtt áll: a 90-es években indult cégek többségének élén álló személyek életkora immár a nyugdíjkorhatár felett jár. De jelentős csoportot alkotnak azok a középkorú vállalkozók, akik a sikeres vállalkozásukból kiszállva váltani szeretnének, learatva egyben eddigi munkájuk gyümölcsét. A BDO Magyarország és az Opten 2018-as felmérése szerint (közel 200 családi vállalkozást megkérdezve) ha eljön az ideje, a tulajdonosok 74%-a a tulajdonlás megtartásával szeretné átadni a cégvezetést: 47%-uk családtagnak, 17%-uk cégen belüli, míg 10%-uk külső vezető szakembernek. Mindössze 18% azok aránya, akik a cég eladásában gondolkodnak. A külső vezető szakember – szigorú szabályok szerinti – bevonása esetén is a többség (64%) csupán az operatív vezetői feladatok átadását tartaná szerencsésnek. A cég teljes körű vezetésének átruházását csak a válaszadók 22%-a tartja jó megoldásnak. További 14% egyéb (főként pénzügyi vezetői) funkciók átadását véli járható útnak.

A feladatok teljes körű átadásának a tulajdonosok 85%-a látja valamilyen negatívumát. A legtöbben bizalmi jellegű problémát látnak egy ilyen döntésben (37%), csaknem ugyanennyien egy rossz irányváltástól féltik a céget. További 11% rengeteg súlyos konfliktusok forrásának tekinti a kormány teljes átengedését. Meghatározónak tartják az életkort is: elképzelésük szerint az ideális jelölt minimum 33, maximum 49 éves, tehát legalább 10 év munkatapasztalat áll a háta mögött.


„Négyes fogat lettünk”

„A két frissdiplomás fiatal ötleteit, új látásmódját szívesen fogadtuk, és nemcsak azért, mert családtagok” – mondta nem kis büszkeséggel az ügyvezető. „A PRSC technikai háttere természetesen adott volt a szárnypróbálgatáshoz, de a frissítés üzletileg is új kapukat nyithat meg előttünk.” Az új iránnyal nem a többezres lézervágás a cél, hanem az egyedi megjelenés, a minőségi arculattervezés kialakítása, egy valódi hozzáadott értékkel megjelenni a piacon. Az eredetileg nagyformátumú nyomdagépek értékesítésével és szervizelésével foglalkozó cég természetesen nem hagyja el a bevált, kitaposott utat sem, a spanyol IMPRIMO nyomtató család forgalmazásával állnak a hazai nyomdák rendelkezésére. A PPDexpo kiállításra pedig ellátogattak a spanyol Infomac Digital gyártó cég kollégái is, ami azt is jelzi, hogy az anyacég teljes mellszélességgel áll a magyar forgalmazó mögött, segítve a piaci bevezetést. A kiállított IMPRIMO Godzilla Hybrid 320-as UV nyomtató azon felül, hogy az első naptól az utolsóig szinte egyfolytában dolgozott, el is kelt a kiállítás végére.

Tehát a nyomdagépek értékesítése marad, a fiatalok által képviselt irányok pedig tovább színesítik a PRSC kínálatát, és erősítik Iváncsics Péternek, Török Csillának és kollégáinak munkáját.

Sándor Ildikó

no