fbpx

Újraválasztották az EPAL elnökét

Írta: Szerkesztőség - 2019 szeptember 12.

Düsseldorf, 2019. július 24. – Franciaországban, Toulouse-ban, az Európai Raklap Szövetség (EPAL) Közgyűlése egyhangúlag megszavazta a jelenlegi elnök, Robert Holliger, elnökségi pozíciójának meghosszabbítását további három évre.

Robert Holliger az EPAL alapító tagja, és 2010 óta a csereképes rakodólapok, így az EPAL Euro raklap és gitterbox gyártókat és javítókat összefogó, nemzetközi ernyőszövetség elnöke. Az EPAL elnökeként Robert Holliger nagyban hozzájárult a világ egyik legnagyobb szövetségének fejlődéséhez és folyamatos sikeréhez.

Jelenleg több mint 500 millió EPAL Euro raklap vesz részt a nyitott csererendszerben és évente több mint 100 millió EPAL Euro raklapot gyártanak és javítanak.

A nyitott Euro raklap cserendszer a világ legnagyobb és leghatékonyabb raklap csererendszerévé vált az elmúlt öt évben. Az újrafelhasználhatóságon alapuló rendszer óriási mértékben hozzájárul a fenntarthatósághoz is.

Robert Holliger elnöksége alatt az „EPAL” oválisban márkajelzés a minőség és a biztonság nemzetközi védjegyévé vált. A védjegyvédelem és a hamisítás elleni küzdelem kiemelten fontos a csererendszer jövőbeni magas minőségének fenntartásához.

A Fraunhofer IML intézettel együttműködve az EPAL elkezdte az intelligens raklapok fejlesztését, ami fontos lépés a digitális rakodólapok és a „raklap, mint információs eszköz” irány felé.

Az Európai Raklap Szövetség

Az Európai Raklap Szövetség (European Pallet Association e.V., rövidítve EPAL) több mint 500 millió EPAL Euro raklappal és 20 millió gitterboxal biztosítja a logisztikai világban az áruk gyors átáramlását, a világ legnagyobb, nyitott csere piacán. A szövetséget 1991-ben alapították az EPAL rakodólapok engedélyezett gyártóinak és javítóinak esernyőszervezeteként, és az EPAL rakodólapok állandó minőségének biztosításáért.

Az EPAL raklapokat fenntarthatóan termesztett, CO2-semleges fából készítik, javíthatók és újrahasznosíthatók, és nagyfokú rendelkezésre állásuknak köszönhetően csökkentik a szállítási távolságokat.

Regisztrált egyesületként az EPAL semmilyen kereskedelmi érdeket nem képvisel; döntéseit az ipar, a kereskedelem és a logisztikai partnerek érdekeit figyelembe véve hozza meg. Az EPAL-t több mint harminc országban képviseli tizennégy nemzeti bizottság, amelyek elkötelezték magukat az EPAL célkitűzések megvalósításában.